Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/housea2z.com/maaltidskasser.com/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 643

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/housea2z.com/maaltidskasser.com/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 660
Magien bag julemiddagen | Måltidskasser
Magien bag julemiddagen

Julemiddagen smager delikat, og når man spiser bidrager middagen med et væld af minder fra tidligere julemiddage. En god julemiddag starter naturligt et væld af gode minder og gode oplevelser sammen med familie, bekendte, venner og veninder.

Teknisk er alle oplevelserne og de ord vi beskriver julemåltidet med allokeret sensorisk i det limbiske system i hjernen. Det limbiske er også, der hvor vi bl.a. gemmer følelser og sensoriske beskrivelser af hvad maden og måltidet smager af. Så på den baggrund er det helt naturligt at følelser og sensoriske beskrivelser af et julemåltid, herunder en juledessert og de mange julegodter følges ad og måske endda også er uadskillelige.

Ret Økonomisk
Pris Pr. person: 49,50 kr
Lækker aftensmad til en fornuftig pris.
Velvalgte ingredienser der gør prisen fornuftig, og sørger for at du kan få en god sund aftensmad med en fantastisk smag!
Ret Eksotisk
Pris pr. person: 62,50 kr
Super populær måltidskasse!
Her får du en måltidskasse som giver dig aftensmad, som er svært få ved bare at gå ned i dit lokale supermarked. Det er asiatisk og indisk mad som du let kan lave på en halv time, og som vil fryde dine smagsløg!
Ret Børnevenlig
Pris pr person: 62,50 kr
Sund aftensmad børnene kan være med til at lave!
Dette er perfekt for børnefamilierne som gerne vil have mere end de samme tre børneretter hele tiden. Med måltidskasserne kan børnene være med i køkkenet, og skabe spændende og lækker mad som i kan spise sammen!

.

Indholdet i julemiddagen kan optimeres

Kigger vi lidt nærmere på selve indholdet i julemiddagen, så følger det som udgangspunkt forskeren Peter Klosse’s kulinariske succesfaktorer. Spiser jeres familie eks. and, kalkun, flæskesteg eller medister, så bidrager disse kødtyper med både fedt, umami og salt til retten. Anvender du svesker og rødkål som supplement, så tilføres en høj grad af syre og sødme. Bitterstofferne tilføres til retten enten i form af den brunfarvning der etableres, når alt kødet brunes i ovnen, men bitterstofferne tilføres også i det der drikkes til julemaden som eks. rødvin og gode bitre juleøl.

Kartoflerne bidrager med sødme og med det som kom frem i 2016, nemlig stivelsessmag, som er kørt i stilling som den syvende grundsmag. Dette skal dog lige bekræftes af en lang række fremtidige undersøgelser, men en interessant teori.

.

hemmeligheden-bag-den-gode-julemiddag

,

Kartofler og brunkartofler bidrager også med sød smag, og hvis sukkeret på brunkartoflerne bliver brændt, så opnås der deslige en række bitterstoffer.

Samlet er julemåltidet fuldendt og vi har ikke engang vendt de mange lækre smagsnuancer, der er i sovs og alt det andet tilbehør, som appelsin og rødkålssalat, æbler og meget andet.

Samlet består julemiddagen altså af salt, umami, fedt, sødme, syre og bitterstoffer, så samlet er alle de seks grundsmage repræsenteret og måske netop derfor kombineret med tradition og gode minder og følelser og dansk hygge, så er julemåltidet en solid succes.

Skriv et svar

Navn *
E-mail *
Websted